Известие

Collapse
No announcement yet.

шум от съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• шум от съединителя

Здравейте колеги,честита Коледа и безаварийно каране.Преди месец и половина ми смениха съеденителя ,сложих VALEO ,но от 2-3 дена като запаля колата и започва едно страховито стържене откъм съеденителя,като натисна педала всичко изчезва,и като го пусна и ужас все едно си пуснал траш метал.Даите съвет.Благодаря предварително
    sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
    Здравейте колеги,честита Коледа и безаварийно каране.Преди месец и половина ми смениха съеденителя ,сложих VALEO ,но от 2-3 дена като запаля колата и започва едно страховито стържене откъм съеденителя,като натисна педала всичко изчезва,и като го пусна и ужас все едно си пуснал траш метал.Даите съвет.Благодаря предварително
    Дефектен лагер на съединителя - гаранционен ремонт и си в джаза пак
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

А дали има някаква вероятност да се е скапало нещо по съеденителя

Comment

Едва ли е нещо друго,но не е препоръчително да я караш така!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Благодаря Ви за бързите реакции,утре сутринта съм в сервиза

Comment

Аз имам същия проблем.Преди два месеца смених съединителя с Валео - турски - но стържещия звук не изчезна. От сервиза ми казаха, че е от скоросната кутия.Като отстраниш проблема, напиши от какво е било.
            Алфа Ромео 145 1.6 Boxer

Comment

Вчера бях в сервиза/Италбулком/,за съжаление съеденителя е наред -според майстора,и както каза колегата Vatev,проблема идва от скоростната кутия,но след празниците съм взел час пак, и ще я отварят,и ще пиша какво е било

Comment

абе я ги накарай първо да ти сменят аксиалния лагер на съединителя преди да почнат да ровичкат в скоростите иначе скоро няма да я караш тая кола. 20 лева струва лагера и би трябвало да са го сменили със съединителя.
                точка

Comment

Днес след като ви писах не се здържах и от идох при друг майстор-та човека ме прати да ми долеят масло в кутията и шумът изчезна.Пробката незнаино как липсваше и бях почти на сухо.Разминах се с 17.90 лв.,за маслото

Comment

Днес след като ви писах не се здържах и от идох при друг майстор-та човека ме прати да ми долеят масло в кутията и шумът изчезна.Пробката незнаино как липсваше и бях почти на сухо.Разминах се с 17.90 лв.,за маслото
                    кво е тва масло 17.90...то толкова и литър 75в80 не е....
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Е как незнайно как - като са ти сменяли съединителя са източвали кутията познай сега къде ти е пробката
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И аз, смених маслото в скоростната кутия - излезе ми сто лева - но шумът не изчезна. Най вероятно е лагер на основния вал.
                        Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                        За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

И аз страдам от същия проблем...При по-ниски скорости се чува адски гаден стържещ шум и при натискане на съединителя изчезва...Ходих на майстор,който твърди,че е заминал лагер на скоростната кутия.Този лагер струвал около 200 лв,абе с две думи за цялостен ремонт ще ме одерът жив,а пък скарастна кутия за боксер на 146 нямало шанс да се намери лесно.Ще ходя да ми сменят маслото,пък дано има някакъв ефект
                          Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Здравейте колеги и за много години ,наистина пробката се оказа в сервиза"Италбулком",за всички от Плевенския регион които мислят да ходят там-НЕДЕЙТЕ-големи мърлячи са тия,скапания майстор се готвеше да мине с едно ИЗВИНЯВАЙ ПИЧ!Колкото се однася до моя вече в миналото проблем-добре че я хванахме на време,че ако бях изчакал още малко щеше до стане голяма поразия.А маслото е на Q8 и беше един от най евтините варианти,като изключим българското за трансмисии въпреки ,че по показатели на етикета по нищо не отстъпва на другите и си е с вискозитет 80W90.Струва около 11 лв.,а имаше и по 36 лв.,пак със същия вискозитет.За да бъда точен изсипахме 0.85-0.90л.от маслото.Колега "goro",пиши като смениш маслото при теб има ли ефект.

Comment

Working...
                            X